Блогерка открива како на своите 23 годни успеа да го пропаува речиси цел свет….

Кога би го разгледале инстаграм профилот на Бриди Вилкис, би биле воодушевени од убавините кои ги нуди светот, а таа веќе во живо ги видела. Но сето тоа провоцира да се запрашате од каде парични средства на 23 годишна девојка да си овозможи таков луксус при нејзините патувања?

     

Бриди Вилкис јаоткри тајната….

Бриди Вилкис е 23 годишна девојка, која пишува за моден магазин и патува по светот. Која и да е дестинацијата која ќе ја одбере, таа сосебе мора да го понесе целиот луксуз, најскапите хотели, ресторани, кафулиња. Ретко кој на таа возраст може да си го дозволи тоа, но таа плаќа се сама. Живее во Лондон и буквално се изгладнува себе си, не користи превоз, исклучиво пешачи. Неделно вели со се сите пресметки но и животно трошоци таа успева да живее само со 100 фунти.

Тајната на оваа блогерка се сведува на една и единствена работа, која вели е човекова особина,а тоа е штедењето. Многумина ја осудуваат за овој начин на шивот, но таа одговара:

-„Кога нешто навистина сакаш, како што јас го сакам патувањето, тогаш било кое одрекување не преставува проблем за тебе. Патувањето за мене претставува се, обожавам да запознавам нови делови од светот, со што сметам дека станав комплетна личност со доза на самодоверба која предходно ја немав. Имам 23 години и веќе сум го видела речиси целиот свет, цела Европа, Бали, Малдиви…И доколку го резервирате патувањето временски однапред ќе заштедите уште повеќе“, додава Бриди.

Каде се пропатувала Бриди, може да се уверите доколку го погледнете инстаграм профилот. https://www.instagram.com/bridiewilkins/