Што вкусно ќе јадеме во Скопје?

0
241

Од 14.09 и во Македонија неверојатно вкусното пилешко на КФЦ.

Тајниот рецепт на КФЦ не е променет од 1940 година, а направен од точно 11 зачини. КФЦ е присутен во повеќе од 120 земји и дневно послужува 8 милиони потрошувачи низ целиот свет.

Неверојатно е што првиот ресторан кој што го отворил полковникот Colonel Sanders е сеуште отворен и работи како музеј. А за рецептот? Тоа е најдобро чувана тајна. КФЦ е основана во Кентаки,САД во 1930 година. И рецептот бил прифатен по неверојатни 1009 обиди.

КФЦ можете да го пробате во Скопје Сити Мол и во Палма Мол, Тетово.