Погледнете ја листата на предмети од секојдневието кои содржат најмногу бактерии

0
403

Миењето раце е начин на однесување врежан во нашите глави од најмали нозе, се со цел заштита и превенција од надворешните микроорганизми кои знаат да го нападнат нашиот организам.

Ковид-19 за многумина е освестување дека не сите сме заштитени и дека секому може да му се случи. Од тие причини никогаш повеќе не сме се потсетувале на важноста од миењето раце и дезинфенцијата.

Во секојдневието постојат предмети кои ги допираме а тие се преполни со микроорганизми, по нивна употреба потребна е дезинфекција на рацете. Еве ја листата:

  1. Парите
  2. Сите аеродромски површини
  3. Рачките во јавниот превоз, рачките на оградите, рачките од кошниците од супермаркетите
  4. Менито во рестораните
  5. Секоја површина во ординацијата кај докторот
  6. Смарт уред
  7. Даската за сечење и сунѓерчето за миење садови
  8. Пенкалата