Ова е причината зошто мажите се одлучуваат на развод

0
489

Мажот е оној кој треба да заработува за домот е норма која сеуште е длабоко вкоренета во општеството дури и во оние напредните.

Но, многу истражувања покажуваат дека токму мажот е тој кој често се одлучува на развод, а според истражувањата причината за тоа е: неисполнети очекувања!

Истражувањата покажуваат дека разводот се случува во бракови во кој најчесто мажот не рабти полно работно време, а последица на ова и кај мажот и жената се јавува незадоволство.

Кога мажот се чуствува помалку важен во домот, најчесто паѓа во депресија, во случаеви и посегнува по алкохол и ред други ситуации кои директно влијаат на уништување на бракот.

А од друга страна наместо поддршка од жената тие најчесто добиваат одбивност што директно влијае на уништување на бракот. На крај, се сведува дека од сопружниците зависи дали и како ќе тече брачниот однос.