Нова акција од ТРИ – Пишувачки предизвик „Карантински приказни“

0
239

Издавачки центар ТРИ ја започна акцијата Пишувачки предизвик, наречен „Карантински приказни – Антологија на изолацијата“. Нејзина цел е да се поттикнат и соберат најоригиналните и најинтересните раскази настанати во ова тешко време што сме принудени да го поминеме во изолација и дружење најмногу со себе и сопствените мисли.

Со цел да се создаде траен запис за еден од најдраматичните периоди од нашиот живот,  „Карантински приказни – Антологија на изолацијата“ има задача да биде хроничар на новото време што го сведочиме и сведоштво за реалноста со која сите сме соочени. Со собирање на кратки раскази што се очекуваат од сите пишувачи кои во овие моменти имаат инспирација и сила за пишување, оваа акција е добар потег за засведочување на овој бурен и на моменти нестварен период.

Издавачки центар ТРИ ги охрабрува сите пишувачи – искусни и помалку искусни, да земат учество во овој интересен предизвик и да праќаат раскази на темата. Таа нема ограничување во однос на стилот и обемот. Сите творби ќе бидат внимателно прочитани од Редакцијата на ТРИ и ќе бидат објавени во една книга, а за авторите на најдобрите раскази постои можност за подолгорочна соработка со ТРИ. Книгата нема да биде продажна и ќе биде достапна во електронска верзија за сите читатели. Рокот за праќање на творбите е до крајот на април, на redakcija@kniga.mk.