Кои се најбогатите музичари во Британија

0
341

Дали знаете кои музичари се најбогати во Британија. Едни од најдобрите дефинитивно ни доаѓаат од таму.

Ви претставуваме листа на најбогатите музичари во Британија.

На прв место се наоѓа Сер Пол Меккарти со богатство проценето на 820 милиони фунти. Следен на листата со 740 милиони фунти е Lord Andrew Lloyd-Webber. Трети на листата се U2 со богатство од 530 милиони фунти. Па следуваат Елтон Џон и Мик Џегер со 300 милиони фунти односно 260 милиони фунти.

Најбогатите млади музичари во Британија се Адел – 150 милиони фунти и Ед Ширан – 80 милиони фунти