Кочанчанец даде дел од својот црн дроб да спаси сограѓанка, приказна за почит!

0
376

Храбрите и големите во тешкотија се познаваат. Малкумина се оние кои навистина може да се пофалат со големо дело какво што неодамна направи 49 годишниот Киро Стојов од Кочани.

Во изјава за Фактор.мк, Киро Стојанов вели дека во ниту еден момент не се поколебал во хуманиот потег а вербата во доброто била она кое му го осветлувало патот напред во намерата да и помогне на сограѓанката Ленче Манова.

-Јас се чувствувам одлично и многу сум среќен што успеав да донирам орган доброволно. Чувството е неописливо -вели Стојов.

Доброволното донирање на дел од црниот дроб на лице со кое нема роднински врски на Киро Стојов му донесе општинско признание за хуманост за 2018та година.

Целата таа приказна се случувала во 2015/16 година кога завршила успешно трансплантацијата во Анталија.

Прочитајте го целиот текст на Фактор.мк