H&M започнува со продажба на половна гардероба

0
218

Шведската модна куќа H&M започнува да ја тестира продажбата на половната гардероба (second hand) со цел да води разговор за одржливост низ целата индустрија. Надлежната на оделението за одржливост, изјавила дека компанијата направила пилот проект преку во облик на онлајн продавница за продажба на стара гардероба.

Оваа онлајн продавница ќе се појави како дел од понудата на онлајн продажбата на брендот H&M, а целиот проект ќе го работи старт ап компанијата Sellpy во која инвестираше шведскиот гигант.