Дали цел живот погрешно сечете јаболко?

0
262

Цел живот погрешно сечеме јаболко: Еве како тоа се прави!

Ако вака го пресечете јаболкото може да го носите на работа и тоа ќе остане свежо.

Меѓутоа ако ја исечете дома и ја однесете на работа, најчесто парчињата се потемнети и не се пријатни за јадење. Тоа е поради тоа што цел живот погрешно го сечете јаболкото.

за да остане подолго време свежо, јаболкото треба да се исече на девет апрчиња, а потоа да се врзат со ластиче.